/ Županijske organizacije

Željko Uhlir predlaže mjere za pomoć obrtnicima

Kandidat HNS-a za zagrebačkog gradonačelnika iznio niz mjera pomoći zagrebačkim obrtnicima te najavio otvaranje ureda u kojem će savjetovati građane vezano uz pitanja sanacije od potresa te ostalih tema vezanih uz stanovanje, komunalije i druge gradske probleme

Zagreb, 6. ožujka 2021.- Kandidat za gradonačelnika Zagreba Željko Uhlir na današnjoj se konferenciji za novinare, održanoj na Cvjetnom tgu, posvetio problemu zagrebačkih obrtnika. Iznio je nekoliko prijedloga kojima bi Uprava Grada Zagreba mogla dodatno pomoći svojim obrtnicima u situaciji pandemije.

Prijedlog se sastoji od tri točke, pri čemu se prve dvije odnose na obrtnike koji ovise o dnevnom prometu i koji imaju pad prihoda veći od 30 % u usporedbi s 2019. godinom:

  1. Ukinuti prirez koji iznosi 18 %
  2. Uvesti poticaje na način da se cijene usluga smanje za 1/4, a grad onda dodaje obrtniku poticaj od 1/2 prihvatljive cijene. Na zaj način se povećava promet i prihodi koji služe za brži oporavak. Prihvatljive cijene se odrede po vrstama usluga u dogovoru s obrtnicima.
  3. Osnovati FOI – Fond obrtničke inicijative, s kojim se na razini gradskih četvrti u suradnji s obrtnicima odlučuje o mjerama poboljšanja za popularizaciju obrtništva i približavanje korisnicima usluga.

Kao kandidat s najvećim iskustvom potrebnim za upravljanje gradom i provođenjem obnove grada, najavio je i otvaranje ureda za građane utorkom i četvrtkom od 17 do 18 h. Pomagat će građanima u rješavanju njihovih problema vezanih uz  stanovanje, komunalije, sanacije od potresa i ostalih gradskih tema.