HNS-ovci općine Bilje organizirali već tradicionalnu potragu za pisanicama
/ Županijske organizacije

Uskrsni zeko u organizaciji HNS-a Bilje posjetio najmlađe

Podružnica HNS-a Bilje već je petu godinu zaredom organizirala tradicionalnu potragu za pisanicama u svim mjestima općine. Uskrsni je zeko na Veliku subotu posjetio Lug, Vardarac, Kopačevo, a na Uskrsni ponedjeljak je boravio u Bilju, gdje je razveselio najmlađe stanovnike općine. Djeca su imala priliku družiti se s Uskrsnim zekom, nahraniti zečicu Bjelku i zabaviti se u dvorcu na napuhavanje. Organizirano je i malo natjecanje, u kojem je pobjednik bilo ono dijete koje je pronašlo zlatno jaje, a sve ostale Zeko je nagradio prigodnim  slatkišima.

Organizator ovog događaja, predsjednik Podružnice HNS Bilje i potpredsjednik Županijske organizacije HNS-a Osječko-baranjske županije, Matija Balog je izrazio zadovoljstvo s odazivom djece i roditelja.

„Broj djece koja sudjeluju u potrazi za pisanicama, a koju na području Bilje tradicionalno organizira HNS, iz godine u godinu se povećava. Ove godine u mjestu Bilje sudjelovalo je preko 200 djece. Dolaze nam djeca i roditelji koji nisu iz općine Bilje, što je dobar pokazatelj kako događaji i aktivnosti mogu privući goste u manje sredine. Turizam može biti kotač razvoja naše regije, a to je jedino moguće uz obogaćivanje ponude i osmišljavanja atraktivnog sadržaja kroz cijelu godinu”, poručio je Balog.

Želite li pratiti najnovije objave? Prijavite se na našu listu.

Osobne podatke obrađujemo u skladu sa zakonom i našom politikom privatnosti