Dubravko Ponoš, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
/ Županijske organizacije

Sjednica Predsjedništva Županijske organizacije HNS-a Koprivničko-križevačke županije

Predsjedništvo Županijske organizacije HNS-a Koprivničko-križevačke županije održalo je sjednicu 21. veljače. Posjet stranačkim kolegama iz podravsko-prigorskog HNS-a iskoristio je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš kako bi ih pobliže upoznao s projektima koje Fond nudi.

Cilj mu je ukazati na sve mogućnosti kojima raspolaže Fond, jer smatra da ih Koprivničko-križevačka županija do sada nije iskoristila u dovoljnoj mjeri.

Svaki od tih projekata znači nova sredstva iz Operativnog programa, nova sredstva iz nacionalnih izvora za vaše škole, vrtiće, klizišta, odlagališta i ostalo što je vezano na Fond“, pojasnio je Ponoš

Glavni čovjek Fonda za zaštitu okoliša komentirao je i stanje oko centra za gospodarenje otpadom Piškornica.

„Piškornica je dio jednog koncepta koji možda nije najbolji na svijetu, no siguran sam da rješava problem. Siguran sam da je bolje da taj koncept završimo jer je dio operativnog programa kojeg smo sami pisali, za kojeg smo se sami obvezali i za koji možemo dobiti značajna sredstva. U trenutku kad svakih dvadeset minuta mijenjamo projekt, govorim karikirano, ali ni to nije daleko od istine, i kad imamo apsolutno fenomenalne projekte koji su u praksi neprovedivi, mislim tu na prošli mandat u Ministarstvu za zaštitu okoliša, došli smo do toga da kasnimo s izgradnjom“ komentirao je Ponoš

Ponoš vjeruje da će Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica biti reprezentativan te da će Hrvatska, ako pokaže da je počela s izgradnjom centara za gospodarenje otpadom, od 01. siječnja 2019. ući u monitoring.

Osvrnuo se i na mjeru za energetsku obnovu obiteljskih kuća za koju očekuje da bi se trebala realizirati do kraja godine.