/ Županijske organizacije

„Radom i politikom ‘čistih ruku’ želimo naše Zagorje učiniti još boljim“

HNS Krapinsko-zagorske županije na HNS-ovoj listi u III. izbornoj jedinici ima trojicu kandidata. Među njima je i potpredsjednik stranke i dugogodišnji načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, zatim predsjednik krapinsko-zagorskog HNS-a i načelnik Kumrovca Robert Šplajt te dožupan Krapinsko-zagorske županije i potpredsjednik Županijske organizacije HNS-a Anđelko Ferek – Jambrek.

„Svojim radom i rezultatima HNS je potvrdio da je nezaobilazan partner svakoj Vladi i svima onima koji žele raditi i provoditi projekte u interesu građana i za razvoj svojih sredina. Tako radimo i u HNS-u Krapinsko-zagorske županije, stoga je naša organizacija istaknula trojicu ljudi koji su prepoznati kao uspješni, vrijedni i koji znaju kako politikom „čistih ruku“ Zagorje učiniti boljim“, istaknuo je predsjednik Županijske organizacije Robert Šplajt.

„Dok većina zaziva podjele i svađe, mi u HNS-u radimo, gradimo i obrazujemo. Potvrdili smo to kroz dvoje najuspješnijih ministara u ovoj Vladi, ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Predraga Štromara i ministricu znanosti i obrazovanja, Blaženku Divjak koji su kroz tri godine u svojim resorima učinili ono za što su drugi godinama tvrdili da je nemoguće. Tim putem želimo nastaviti i dalje, stoga nam je prioritet daljnja reforma obrazovanja kako bismo svakom djetetu omogućili jednake šanse i jednaku priliku za uspjeh“, poručio je Šplajt.

„Naša županija izvozno je orijentirana. Imamo vrijedne i sposobne ljude, poljoprivrednike, poduzetnike i gospodarstvenike, koji znaju svoj posao, koji isporučuju kvalitetne proizvode, no birokracija ih i dalje koči. Nedostaje poduzetničke klime koja bi poticala daljnji razvoj i to želimo mijenjati. HNS je u ovoj Vladi pokazao kako je moguće lako i brzo digitalizirati javnu upravu i pojednostaviti poslovanje. Upravo to želimo prenijeti i na lokalnu i regionalnu samoupravu. Da poduzetniku i obrtniku jedina briga bude kako proizvesti i isporučiti dobar proizvod, a ne kako namiriti državu čitavim nizom bespotrebnih nameta“, naglasio je Ferek – Jambrek. Podsjetio je kako je HNS-ovo ministarstvo u proteklom razdoblju učinilo puno po pitanju energetske obnove, od javnih zgrada, škola, vrtića, bolnica, do višestambenih zgrada i uskoro obiteljskih kuća.

„Sve su to projekti koji ostaju trajno, dugoročno dovode do ušteda i poboljšavaju kvalitetu života. Takve projekte želimo u našoj županiji i u budućnosti, a mi u HNS-u jamac smo da će se to i realizirati“, zaključio je Ferek – Jambrek.

Potpredsjednik stranke Jasmin Krizmanić  istaknuo je pak kako je sanacija šteta od potresa i obnova kuća i objekata njegovih sumještana, prioritet njegovog djelovanja u budućem periodu.

„Ne želim da obnova Gupčevog kraja bude dijelom političkih ucjena, već da ona krene što prije.  Isto tako, u temelju našeg programa je i daljnji jednakomjerni razvoj županije. Posebno je tu riječ o prometnoj povezanosti, koju treba unaprijediti, a samim time otvorit ćemo vrata gospodarskim i turističkim aktivnostima. Nas ne zanimaju ni lijevi ni desni. Mi ne tražimo protivnike, ni one koji podjelama i svađom traže mjesto pod političkim suncem. Mi tražimo partnere, one koji imaju viziju napretka i razvoja svakog dijela naše županije, kojima je cilj stabilnija, slobodnija i sigurnija budućnost i koji znaju da se Zagorje voli jedino radom i poštenjem“, zaključio je Krizmanić.

Izvor: Zagorje international