Ivan Vrdoljak
/ Županijske organizacije

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak postao savjetnik gradonačelnika Osijeka: „Bavit ću se privlačenjem investicija u Osijek i otvaranjem radnih mjesta“

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak na današnjoj konferenciji za novinare u Osijeku  govorio je o problemima s kojima se susreću mladi, otvaranju novih radnih mjesta u Osijeku te budućnosti u Slavoniji.

Samo jedno mjesto na svijetu se zove dom i zato najviše volim doći u moj rodni Osijek. Iako mi je uvijek jedna od prvih stvari na pameti kava na promenadi s dragim prijateljima koje ne vidim svaki dan, danas sam prvo prošao pored novozaposlenih koji pripremaju početak investicije Ericsson Nikole Tesle. Osijek je danas doista mjesto dobre energije. Osijek se svakim danom sve više odmiče od sumorne slike Slavonije u javnosti i polako, ali sigurno, postaje motor pokretač preporoda, za početak Osječko-baranjske županije, a u konačnici i cijele Slavonije“, rekao je Vrdoljak.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak naglasio je da je prihvatio poziv gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića i zamjenice gradonačelnika Žane Gamoš da se kao savjetnik-volonter priključi timu u gradskoj upravi, koji će se baviti razvojem, privlačenjem investicija i unaprjeđenjem suradnje s Vladom RH.

Razlog zašto sam se i ja priključio timu gradonačelnika Vrkića je upravo otvaranje novih radnih mjesta, jer dobar posao i riješeno stambeno pitanje temeljni su preduvjeti da mladi ostanu u svom gradu i u svojoj domovini. Kao predsjednik stranke koja čini modernu, europsku hrvatsku Vladu najviše sam angažiran na povećanju zaposlenosti, privlačenju investicija i razvoju poduzetništva, a to svakako jesu i moraju biti i glavne odrednice rada Vlade. Vjerujem u naš zajednički uspjeh“, poručio je Vrdoljak.

 Predsjednik ŽO HNS-a Osječko-baranjske županije Vinko Ručević  rekao je kako su mladi fokus HNS-a te u tom smjeru idu i politike koje provodi stranka na nacionalnoj razini. Od programa subvencioniranih kredita za stanovanje do provedbe kurikularne reforme, te je podsjetio kako se iz te županije za eksperimentalnu provedbu kurikularne reforme javilo čak 29 škola.

„Eksperimentalnu provedbu omogućio je HNS, kako ulaskom u Vladu, tako i provođenjem politike suradnje, koja je na moje i naše zadovoljstvo sve više i sve bolje prepoznata diljem naše županije. Zato sve više ljudi u Osječko-baranjskoj županiji prepoznaje HNS kao partnera s kojim se može uspješno surađivati, djelovati te raditi na dobrobit naših stanovnika“, rekao je Ručević.

Zamjenica gradonačelnika i predsjednica Podružnice HNS-a Osijek Žana Gamoš izrazila je zadovoljstvo činjenicom da će kompanija Ericsson Nikola Tesla otvoriti 300 novih radnih mjesta, što znači ostanak mladih u Osijeku i županiji.

„Ericsson je dobar početak, ali naše ambicije su puno veće. Zato pozivam na politiku suradnje, pozivam sve one koji vjeruju u sebe, u potencijale ovog grada da nam se pridruže. Ne moraju biti članovi stranke, mogu samo raditi ono što najbolje znaju, ali moraju vjerovati da Osijek nije prosjek“, rekla je Gamoš.

Želite li pratiti najnovije objave? Prijavite se na našu listu.

Osobne podatke obrađujemo u skladu sa zakonom i našom politikom privatnosti