Predsjednik GO HNS-a Grada Zagreba i gradski zastupnik Tomislav Stojak dijeli trešnje na Trešnjevačkom placu
/ Županijske organizacije

Podružnica HNS Trešnjevka u proteklih 18 godina podijelila više od 3000 stabala trešanja

Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba i Podružnica Trešnjevka- sjever proveli su subotnje prijepodne na Trešnjevačkoj tržnici tradicionalno dijeleći sugrađanima sadnice trešanja. Zagrepčani su i ove godine, osim namirnica s tržnice, kući ponijeli i sadnice trešnjinog stabla. 120 sadnica raspodijeljeno je u trenu.

Akcija “Vratimo trešnje u trešnjevačka dvorišta”, ove godine slavi punoljetnost. Već osamnaestu godinu zaredom, zagrebački HNS dijeli sadnice trešnje s jednim ciljem: da prostor Trešnjevke oplemene ovim prekrasnim drvom po uzoru na nekadašnja vremena, kada je prema zapisima, na području Trešnjevke bilo više od 1000 stabala trešanja.

Sadnice je dijelio i predsjednik Gradske organizacije HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak.

“Naša je želja vratiti trešnje na Trešnjevku. Treba je ozeleniti jer se jako betonizira. Kasnije pratimo jesu li se “uhvatile” trešnje. Drago nam je da je svake godine odaziv sjajan. Ovo je jedno veliko zadovoljstvo i od ovoga nećemo odustati”, izjavio je Stojak.

U proteklih osamnaest godina Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba je sugrađanima podijelila više od 3.000 sadnica trešanja. Dolaskom toplijeg vremena i proljeća, sadnice trešanja zasigurno će oplemeniti i uljepšati kutke starog zagrebačkog kvarta, kako bi barem malo bili umanjeni učinci galopirajuće betonizacije.