Osječko-baranjski HNS uoči blagdana Cvjetnice na podjeli maslinovih grančica
/ Županijske organizacije

Osječko-baranjski HNS obilježio Cvjetnicu i sugrađanima podijelio maslinove grančice

Članice i članovi 10 Podružnica HNS-a Osječko-baranjske županije su u subotu, uoči Cvjetne nedjelje, nastavili tradiciju druženja i darivanja svojih sugrađanki i sugrađana maslinovim grančicama.

Ove godine blagdan Cvjetnice je obilježen u Osijeku, Đakovu, Čepinu, Dražu, Drenju, Erdutu, Ernestinovu, Petlovcu, Popovcu i Satnici Đakovačkoj.

Dvije najveće Podružnice osječko-baranjskog HNS-a Osijek i Đakovo, organizirali su javne podjele maslinovih grančica u prijepodnevnim satima. Osječko-baranjski HNS se zahvalio Podružnici HNS-a Crikvenice, čije je članstvo unatoč lošim vremenskim uvjetima organiziralo rezidbu maslina te Podružnici HNS Đakovo, čiji su članovi osigurali dostavu maslinovih grančica.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Osječko-baranjske županije Vinko Ručević ovom prilikom je čestitao Uskrs svim sugrađankama i sugrađanima koji sljedeći vikend slave, uz želju da ga provedu u miru u krugu svojih najbližih.

Predsjednica Podružnice HNS Osijek i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš u svojoj čestitci je istaknula simboliku akcije dijeljenja maslinovih grančica.

„Maslinova grančica se na samu Cvjetnu nedjelju nosi na posvetu, te se, kao simbol mira, čuva u kući do sljedeće godine. Običaj je vezan uz Isusov ulazak u Jeruzalem. Čestit Uskrs svim građankama i građanima koji ga sljedeći vikend slave“ poručila je Gamoš.

Želite li pratiti najnovije objave? Prijavite se na našu listu.

Osobne podatke obrađujemo u skladu sa zakonom i našom politikom privatnosti