Žana Gamoš i Miroslav Vanek u Osijeku
/ Županijske organizacije

Miroslav Vanek: “Osijek nije prosjek, Osijek je puno više i to znamo svi mi koji živimo Osijek svaki dan”

Na današnjoj konferenciji za novinare nazvanoj „Osijek nije prosjek“, održanoj simbolično kod skulpture ”Grupa građana” na osječkom Trgu Ante Starčevića, predsjednica osječke podružnice Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata i zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš predstavila je novo pojačanje u redovima osječkog HNS-a, bivšeg vijećnika Gradskog vijeća i bivšeg predsjednika Građanske opcije grada Osijeka – GOGO, javnosti poznato lice Miroslava Vaneka.

Ne skrivajući zadovoljstvo ovim udruživanjem snaga izjavila je: ”Svaka Osječanka, svaki Osječanin koje upoznam ima neku svoju priču, svoju ideju, ima nešto natprosječno u sebi. U svakodnevnim susretima građani, mali i veliki me inspiriraju i motiviraju da djelujem bolje i brže jer život Osječana može i mora biti više. Mi možemo i moramo micati prepreke da natprosječnost ljudi iz naše zajednice dobije priliku kakvu zaslužuje. Grad smo znanja i izvrsnosti, velikih sportskih rezultata, vrhunskih glazbenih uspjeha, kreativnih i inovativnih pojedinaca, gospodarstvenika. Ideje i ambicije Osječana trebamo podržati i olakšati im put, kako bi natprosječnost dobila pažnju koju zaslužuje. I zato nam se pridružuje jedan takav sugrađanin, dovoljno ambiciozan da govori o velikim projektima i dovoljno realan da realizira i one najmanje – Miroslav Vanek. S Miroslavom nas povezuje ambicija da svaku Osječanku i Osječanina podsjetimo da su natprosječni, i da drugima u Hrvatskoj pokažemo da Osijek nije prosjek.”

Miroslav Vanek izjavio je kako je upravo u HNS-u pronašao platformu za svoj nastavak političkog djelovanja na lokalnoj razini.

”Građanima Osijeka kao i vama u medijima poznato je moje političko djelovanje kao gradskog vijećnika Građanske opcije grada Osijeka. Na izborima prije gotovo godinu dana nismo polučili željeni rezultat i nismo ušli u gradsko vijeće. Poslije izbora često su nas pitali odustajemo li od daljnjeg bavljenja politikom, a onda smo odgovorili kako nismo sigurni hoćemo li odustati od politike, ali od jednog boljeg grada Osijeka – od toga nikada nećemo odustati! Poslije godinu dana političkog mirovanja, a kako više nisam niti predsjednik niti član GOGE, odlučio sam prihvatiti poziv dogradonačelnice Osijeka Žane Gamoš da se priključim osječkoj ekipi HNS-a. Motiv za takvu odluku je entuzijazam i energija koje sam u posljednje vrijeme primijetio u radu HNS-a u Osijeku, koji je ujedno i ključni partner u gradskoj koaliciji, kao i njihova vizija da kroz politički rad doprinesu da naš grad dođe u poziciju kakvu zaslužuje jer kako je upravo rečeno OSIJEK NIJE PROSJEK, Osijek je puno više i to znamo svi mi koji živimo Osijek svaki dan. Isto tako želim naglasiti kako se priključujem HNS –u čistog obraza jer ja ne prenosim nikakav mandat niti glasove koje sam dobio na prethodnim izborima, ali prenosim nešto drugo. Prenosim svoje znanje, iskustvo, energiju i želju da Osijek više ne bude poznat kao grad komaraca, grad u kojem se čeka u redu za hranu i grad iz kojeg se iseljava nego grad koji će uskoro postati uzor drugim gradovima u Hrvatskoj!” izjavio je tom prigodom Vanek.

Želite li pratiti najnovije objave? Prijavite se na našu listu.

Osobne podatke obrađujemo u skladu sa zakonom i našom politikom privatnosti