/ Županijske organizacije

Održana Izborna skupština HNS-a Petrinja

Petrinja, 22. listopada 2017. – Održana je Izborna skupština HNS-a Petrinja. Povjerenje da vodi Podružnicu i u novom mandatu dobio je  Nenad Radošević. Za potpredsjednike stranke su izabrani Andrea Pavlović i Marko Horvat, za članove Predsjedništva Ivan Čorak, Ljubomir Begović, Marinko Švarc, Vlado Matijašević, Ana Vukšić Radošević i Ljubomir Peškir, a za članove Nadzornog odbora Milenko Begović, Josip Dangubić i Mehmed Dolić.

Podršku svojim dolaskom dali su Ivan Nekvapil i Marija Bilman, predsjednik  i tajnica HNS SMŽ, Adelina Ivković, predsjednica ŽI HNS Regije, Svjetlana Lazić, potpredsjednica GO SDP, Stjepan Galijan, predsjednik HSU Petrinja, Nikola Bartulić, nezavisni vijećnik  i Zrinka Ćorić iz UABA Petrinja.

“Tražeći odgovor na pitanje gdje je danas HNS, pitam vas dragi HNS-ovci, što vi mislite? I nemojte odgovor tražiti u drugima jer HNS je ono što ste vi. Vi ste taj HNS. Ako poštujete drugog i drugačijeg, to je HNS. Ako domoljublje ne mjerite po časti nego po tome koliko je netko spreman ugraditi sebe u bolju budućnost sela, grada države u kojoj živi, to je HNS. Ako ste čvrsti i spremni na izazove, to je HNS. Ako ste spremni ugraditi svoje znanje u izgradnju grada po mjeri čovjeka, to je naš HNS. Držimo se svi zajedno one maksime da politika ima smisla samo ako su ljudi ispred politike”, poručio je u svom govoru ponovno izabrani predsjednik HNS-a Petrinja Nenad Radošević.

“Naša politika, politika petrinjskog HNS-a mora biti realna, mora davati odgovore na konkretna pitanja naših sugrađana. Nama nisu u fokusu politike gradonačelnik ili ova i ona politička stranka, jer mi smo usmjereni na 55 naselja grada Petrinje i ljude koji u njima žive. Upravo zato, djelujemo na tragu onoga što smo obećali prije dvije godine, mi ne želimo rušiti nego graditi. Dosta je bilo destrukcije kroz desetljeća i stoljeća. Svaki, baš svaki prijedlog koji je u interesu grada i građana to ćemo u ime HNS-a podržati u Gradskom vijeću. S druge strane, svaki, baš svaki prijedlog koji je na štetu grada i građana naići će na oštro protivljenje HNS-a i mene kao vašeg vijećnika. Naši prijedlozi odluka Gradskog vijeća nisu u interesu pojedinca, nego u cilju poboljšanja kvalitete života u Petrinji”.

“Drage HNS-ovke i HNS-ovci, budimo otvoreni za civilne inicijative, budimo spremni poslušati različite prijedloge bez obzira na političke ili koje druge boje. Gradimo svi zajedno Petrinju kao grad jednakih šansi za sve”, zaključio je Nenad Radošević i zahvalio članstvu koje ga je izabralo.