Radni sastanak Izbornog stožera HNS-a III. izborne jedinice
/ Županijske organizacije

Održan radni sastanak Izbornog stožera HNS-a III. izborne jedinice

Izborni stožer HNS-a III. Izborne jedinice okupio se u Zelendvoru na trećem radnom sastanku. Sastanak je predvodio voditelj Izbornog stožera III. Izborne jedinice Alan Košić, a na njemu su još sudjelovali zamjenik predsjednika HNS-a, potpredsjednik Vlade te ministar graditeljstva i prostornog uređenje Predrag Štromar,  predsjednik HNS-a Varaždinske županije Alen Leverić, župan Međimurske županije Matija Posavec, HNS-ovi župani, dožupani, gradonačelnici, zamjenici gradonačelnika, načelnici te zamjenici načelnika III. Izborne jedinice.

Tema održanog sastanka bile su izrada plana i programa za naredno razdoblje. Nakon analize trenutne političke situacije te dosadašnjeg rada na terenu po podružnicama, dogovorena je daljnja strategija djelovanja koju će članovi Izbornog stožera prenijeti u svoje podružnice kako bi se postigao cilj, a to je jačanje stranke u svim podružnicama III. Izborne jedinice.

Zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar izrazio je svoje zadovoljstvo brojnim aktivnostima HNS-a u III. Izbornoj jedinici te se osvrnuo i na aktualnu političku situaciju:

Prije nešto više od pola godine preuzeli smo odgovornost i pritom riskirali ugled stranke. Ali u pola godine se više toga napravilo nago u protekle dvije vlade, prije svega zahvaljujući stabilnosti i dobroj suradnji unutar Vlade. Pokrenuli smo reformu obrazovanja, o kojoj se dvadeset godina samo pričalo, a sad smo na sedam mjeseci do pilot projekta i stvarne primjene te reforme u školama. U Ministarstvu graditeljstva osigurali smo krov nad glavom za preko 2300 mladih obitelji i radimo na tome da projekt ne bude jednokratan, već da se provodi svake godine. Govorili su da Hrvatska ne zna povući novac iz EU fondova, a mi dokazujemo upravo suprotno. I dok ministrica Divjak osigurava provedbu kurikularne reforme sredstvima iz EU, preko ministarstva graditeljstva osigurat će se preko pet milijardi kuna investicija u energetsku obnovu. Puno je još posla pred nama, ali uvjeren sam da su planovi realni i ostvarivi. Ali da bi sve planirano realizirali, potrebna nam je stabilnost Vlade