Izlanstvo Dugog Sela u Lepoglavi
/ Županijske organizacije

Nenad Panian i Marijan Škvarić najavili buduću suradnju između Dugog Sela i Lepoglave

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, boravio je u radnome posjetu kod gradonačelnika grada Lepoglave i stranačkog kolege Marijana Škvarića prilikom kojeg se razgovaralo o budućoj suradnji dvaju gradova.

Na sastanku su razmijenjena iskustva vođenja gradova. Izaslanstvo Dugog Sela upoznalo se iskustima Lepoglave u provođenju projekata, posebice onih financiranih sredstvima Europske unije. Dugoselci su se informirali o projektu Turističko kulturno informativnog centra. Sa sadržajem projekta, kao i načinom rada, upoznali su ih direktor TKIC-a Damjan Županić i lepoglavski gradonačelnik.

Izaslanstva drugih gradova i općina, u ovom slučaju Grada Dugog Sela, dolaze nam budući da su prepoznali Grad Lepoglavu kao primjer dobre prakse vođenja grada. Zanima ih i na koji način provodimo projekte kojima razvijamo naš grad. Zaista im možemo dati puno korisnih informacija i tako im pomoći. Dakako, i nama su zanimljiva njihova iskustva. Ovakvi susreti odličan su i početak buduće suradnje koja će s Dugim Selom, vjerujem, biti odlična i na obostranu korist”, zaključio je gradonačelnik Škvarić.

Marijan Škvarić je sa svojim suradnicima poveo goste u razgledavanje Lepoglave i njezinih znamenitosti. Obišli su i razgledali župnu crkvu te pavlinski samostan. Između ostalog, Gradu Lepoglavi upućen je poziv za predstavljanje lepoglavske čipke i baštine u Dugom Selu.

Želite li pratiti najnovije objave? Prijavite se na našu listu.

Osobne podatke obrađujemo u skladu sa zakonom i našom politikom privatnosti