/ Županijske organizacije

Mladi HNS-a Duge Rese organizirali okrugli stol o ovisnostima

U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti Mladi HNS-a Duge Rese organizirali su okrugli stol s kojeg su apelirali na poboljšanje zaštite zdravlja djece, mladih i obitelji, s posebnim naglaskom na suzbijanje ovisnosti i zloporabe droga.

Prema istraživanjima, većina adolescenata jednom je ili više puta u životu eksperimentirala s legalnim drogama, duhanom i alkoholom, a sve veća dostupnost marihuane i tu grupu eksperimentatora čini sve brojnijom. Jednom zadovoljena radoznalost ili potvrda odraslosti vrlo lako prokližu u želju za nastavkom uzimanja sredstva ovisnosti te to vrlo lako postane dio svakodnevice. U početku sredstvo ovisnosti osoba uzima povremeno, u društvu i ne osjeća nepoželjne, popratne pojave, istaknuto je, između ostaloga, na okruglom stolu održanom u Gradskoj vijećnici Duge Rese.

Ovaj mjesec prilika je da se češće progovara o ovoj temi i da se potiču programi koji će omogućiti našim mladima stjecanje znanja o sredstvima ovisnosti i opasnostima koje nose. Najdjelotvornija borba protiv bilo kakve ovisnosti kontinuirano je izgrađivanje sebe, u svim fazama života, a najučinkovitija metoda educiranost o štetnim posljedicama psihoaktivnih tvari i drugih ovisnosti , istaknuto je.

Mladi HNS-a predvođeni predsjednicom Barbarom Perušić pozvali su na osnaživanje mladih ljudi kako bi ovisnostima rekli NE!    

Gosti Okruglog stola bili voditelj Integrativnog centra mentalnog zdravlja dr. Igor Salopek, diplomirani pedagog-socijalni psiholog i ravnatelj Obiteljskog centra Karlovac Ivan Delić i obiteljski liječnik dr. Damir Šnidarić