Milan Stojanov
/ Županijske organizacije

Milan Stojanov postao samostalni vijećnik HNS-a skupštine Zadarske županije

Predsjedništvo HNS-a Zadarske županije donijelo je odluku kojom vijećnik u Županijskoj skupštini Milan Stojanov istupa iz Kluba vijećnika SDP-HNS-DSU. Milan Stojanov će  djelovati samostalno kao vijećnik HNS-a Županijske skupštine Zadarske županije.

SDP-u Zadarske županije na čelu s Renatom Sabljar Dračevac, držanje većine HDZ-u, postala je uobičajena politička praksa. U takvim scenarijima HNS Zadarske županije ne želi sudjelovati.

“Kada stvarni HDZ-ovi partneri ne dobiju što žele, onda počnu ucjenjivati, ne dolaze na sjednicu, pojavljuju se problemi s kvorumom i onda HDZ-u pomoć uskače SDP. Nije problem kada oporba podrži neke dobre odluke, ali oporba nije tu da vladajućima osigurava kvorum. U takvim scenarijima HNS neće sudjelovati. Interes HNS-a nisu tajne koalicije, to ne dolazi u obzir! U Skupštinu smo ušli kao oporba i to ćemo i ostati, a jedan od razloga izlaska iz Kluba vijećnika je i bolja promocija stavova HNS-a, što kroz Klub nismo bili u mogućnosti. Da se razumijemo: nemamo mi ništa protiv koalicije ni s SDP-om ni s HDZ-om, ali to mora biti jasno, javno i transparentno, a ne da SDP, kao na prošloj sjednici, HDZ-u spašava kvorum u trenutku kada HDZ ne ispuni želje svojih koalicijskih partnera” , objasnio je Milan Stojanov.

Građani Zadra prepoznali su rad HNS-ovih vijećnika Irene Gulan Šimurina i Kristijana Kovačića te ih sve češće kontaktiraju vezano uz lokalne probleme. Kovačević i Gulan-Šimurina na sjednicama Vijeća otvaraju teme koje su od životne važnosti za Zadrane, poput onih o zatvorenim poslovnim prostorima Grada, o opasnim nesaniranim ruševinama iz devedesetih i slično. U Gradskom vijeću grada Zadra Kovačić i Gulan Šimurina ostaju u klubu sa SDP-om.

“U Gradskome vijeću u kojem naš i SDP-ov klub imaju osam vijećnika situacija u pogledu suradnje ostaje nepromijenjena jer imamo vrlo korektnu suradnju. Stoga smatram da dokle klub može normalno funkcionirati, a vijećnici HNS-a imati svoju slobodu, nema razloga za njihovo raspuštanje”, zaključuje Kovačević.