Marijan Škvarić i Predrag Štromar
/ Županijske organizacije

Lepoglava – mali grad na sjeveru koji gradi dva vrtića i sufinacira kupnju ili obnovu kuće

HNS-ov gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić pokrenuo je projekte u vrijednosti od 3,3 milijuna kuna, od čega je 50 posto tog iznosa osiguralo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.

S time smo ostvarili sanaciju klizišta na našem području, izgradili nove ceste kojima smo dobili povezanost i povećanu mobilnost građana, a otvaramo i nove prostore“, rekao je gradonačelnik Škvarić.

Kako bi se uvjerio u provođenje projekata Lepoglavu je prošloga četvrtka posjetio potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, koji se tom prilikom upoznao s tijekom realizacije projekta energetske obnove zgrade gradske uprave te otvaranje novouređene lokalne ceste Antekolovići – Huđi u Žarovnici.

Sve ove projekte i programe podupiremo ne zbog gradonačelnika, mene ili samih projekata, provodimo ih zbog ljudi. Neki me prijavljuju zbog sukoba interesa, a moj je interes da građani žive bolje. Ispravljamo i nepravdu prema sjeveru Hrvatske koji nije dobivao dovoljno“, rekao je Predrag Štromar.

Osim energetske obnove zgrade uprave, sanacije klizišta i novouređenih cesta, Grad Lepoglava brine se i o demografskoj obnovi te se tako krenulo s projektima koji bi trebali osigurati ostanak mladih obitelji, a možda dolazak i novih u ovaj mali gradić na sjeveru Hrvatske.

Jedini smo grad u Hrvatskoj koji ovoga trenutka gradi i dograđuje dva vrtića, koji je osigurao i sredstva za sve obitelji koje žele kupiti kuću na području grada, obnoviti staru ili pak nadograditi“, rekao je Škvarić.