HNS
/ Županijske organizacije

Igor Kos: Uz ulaganje u objekte, najvažniji cilj je ulaganje u ljude

Općina Beretinec kreće u projekt rekonstrukcije zgrade dječjeg vrtića u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna, čime će objekt biti dodatno proširen za  358,71 m2. Projekt je odobrila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Osim dogradnje vrtićkog objekta, uredit će se i vanjsko igralište, povećati smještajni kapaciteti te poboljšati uvjeti rada i boravka djece u vrtiću. S obzirom na to da je Općina dužna osnovati javnu ustanovu, odnosno svoj vrtić, to znači i novo zapošljavanje stručnih osoba za rad s djecom.

Načelnik Općine Beretinec, HNS-ov Igor Kos, predstavio je projekt.

Ovaj projekt pokazatelj je nastavka provođenja strategije razvoja tj. ulaganja u poboljšanje životnog standarda mještana Općine Beretinec i još jedan odgovor na pitanje ‘zašto živjeti u Općini Beretinec’. Uskoro ćemo iz EU sredstava imati najmoderniji vrtić i vrhunske uvjete za boravak naše djece. Dogradnja osnovne škole prošle godine u Črešnjevu, moderno uređeni dječji vrtić i Kulturno-sportski centar, neki su od važnih infrastrukturnih faktora za život u Općini Beretinec. Uz ulaganje u objekte, najvažniji strateški cilj je ulaganje u ljude – sufinanciranje boravka u vrtiću, sufinanciranje prehrane učenicima osnovne škole, stipendije za srednjoškolce i studente te briga za umirovljenike“, rekao je Kos

Želite li pratiti najnovije objave? Prijavite se na našu listu.

Osobne podatke obrađujemo u skladu sa zakonom i našom politikom privatnosti