/ Županijske organizacije

HNS-ovci za zdrav život

Protekloga vikenda HNS Koprivničko-križevačke i Karlovačke županije održali su akcije kojima je bio cilj upozoriti sugrađane na prakticiranje zdravog načina života i uvođenja što više voća u dnevnu ishranu. 

Tako je Podružnica HNS-a Koprivnica održala prošlu subotu akciju pod nazivom „Zagrizite za pomoć, ali i za svoje zdravlje”. Tom su prilikom HNS-ovci građanima Koprivnice podijelili više od 150 kilograma jabuka iz domaćeg uzgoja, na što su Koprivničanci izuzetno pozitivno reagirali.

„Dijeleći sugrađanima jabuke domaćih proizvođača, naša je želja pomoći domicilnim poljoprivrednicima. U isto vrijeme, želimo kod naših sugrađana osvijestiti potrebu da budemo solidarni i kupovinom jabuka iz domaćeg uzgoja pomognemo domicilnom gospodarstvu“, kazao je predsjednik koprivničkog HNS-a Goran Pakasin

HNS-ovci su pozvali svoje sugrađane da kupovinom domaćih jabuka pomognu upravo domaćim proizvođačima, ali i samima sebi jer će na taj način doprinijeti i očuvanju vlastitog zdravlja. Ovu akciju koprivničkog HNS-a svojim je dolaskom podržala i predsjednica Županijske organizacije HNS-a Koprivničko-križevačke županije Jasmina Pavlović, koja i sama aktivno podržava domaće proizvođače kupujući njihove proizvode.

U Karlovačkoj županiji Mladi HNS-a Duge Rese u suradnji sa Ženskom inicijativom i članovima HNS-a, ovoga vikenda su podijeli sugrađanima ukupno 200 kilograma mandarina. Cilj ove akcije bio je potaknuti građane Duga Rese na zdravu prehranu i što više konzumiranja voća. Građani su se u velikom broju odazvali HNS-ovoj akciji te su se otvorile teme o mnogobrojnim bolestima koje su postale dio naše svakidašnjice poput dijabetesa i kolesterola.