/ Županijske organizacije

HNS-ovci pokazali veliko srce

Vrijedne HNS-ovke i HNS-ovci u blagdansko vrijeme pokazali su što je najvažnije – pomoći onima kojima je pomoć potrebna i razveseliti najmlađe. U cijeloj Hrvatskoj tijekom prosinca organizirane su razne akcije koje su imale samo jedan cilj – vratiti osmijeh na lica sugrađana.

Ženska inicijativa HNS-a Varaždinske županije i sve njezine podružnice aktivne su i u predblagdansko vrijeme

Ženska inicijativa HNS-a Varaždinske županije i sve njezine podružnice aktivne su i u predblagdansko vrijeme pa je tako ŽI Podružnica Lepoglava uz blagdan Svetog Nikole posjetila i razveselila darovima djecu polaznike dječjih vrtića u Lepoglavi i Žarovnici, a uoči božićnih blagdana, HNS-ovke su donirale slatkiše udruzi „Uz tebe sam”.

„Nastojimo biti aktivne tijekom cijele godine, družiti se međusobno, ali i s ostalim građanima. Tu smo za one kojima je potrebna pomoć, ali naš je cilj i da upozorimo na ono što u našem društvu nije dobro, odnosno da podržimo svaku akciju koja može doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu, ne samo žena, već i svih ostalih građana, posebice naših najmlađih i onih u tzv. zlatnim godinama”, istaknula je Anita Rep, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Varaždinske županije.

Dijelile su se i šibe i bomboni za Svetog Nikolu, ali i božićna pšenica

HNS-ovci predvođeni predsjednicom osječke podružnice Žanom Gamoš dijelili su šibe i bombone za Svetog Nikolu, ali i božićnu pšenicu. U sklopu akcije Narančasto srce osječki HNS podijelio je paketiće djeci iz socijalno ugroženih obitelji u Osijeku. Ženska inicijativa Đakovo dijelila je svojim sugrađanima pšenicu, a Ženska inicijativa Zagrebačke županije organizirala je niz akcija, od skupljanja igračaka za Svetog Nikolu do podjela slatkih paketića djeci za Božić.

Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba organizirala je tradicionalno, četrnaesto po redu, blagdansko druženje s korisnicima Centra za rehabilitaciju Zagreb. Članovi GO predvođeni Tomislavom Stojakom, gradskim zastupnikom i predsjednikom HNS-a Grada Zagreba, podijelili su poklone korisnicima Centra.

Djed Mraz i njegov vilenjak svoje su saonice spustili u Staru Subocku

Ženska inicijativa HNS-a Osječko-baranjske županije prikupila je donacije u hrani i potrepštinama za našički azil za nezbrinute životinje Farmicu. Donirana je pseća hrana, povrće, deke, plahte, ručnike, posteljina… Donaciju su uručile Željka Kolarić, predsjednica ŽI HNS-a OBŽ i Nirvana Soldić Romić, županijska tajnica Ženske inicijative te Bruno Wolf, predsjednik HNS-a Našice. Djed Mraz i njegov vilenjak svoje su saonice spustili u Staru Subocku i veselim paketićima razveselili najmlađe i najbrojnije mještane ovog sela. Djedu Mrazu u organizaciji pomogla je Ženska inicijativa Sisačko- moslavačke županije i njezina predsjednica Jelena Tahiri.

Mladi HNS-a Varaždinske županije donirali su namirnice Socijalnoj samoposluzi „Kruh sv. Antuna”, kako bi njihovim korisnicima barem na ovaj način uljepšali nadolazeće blagdane. Tako su Mladi HNS-ovci ispunili svoje obećanje da će svake godine sudjelovati u ovakvim humanitarnim akcijama, kako bi motivirali i ostale mlade diljem Varaždinske županije da pomognu onima koji su zbog različitih životnih okolnosti ostali bez osnovnih uvjeta za pristojan život, a mnogi među tim ljudima nemaju osiguran ni svakodnevni obrok.

Humanitarna akcija ‘Plastičnim čepovima do skupih lijekova’

Već tradicionalno, nekoliko godina zaredom, Podružnica HNS-a Drnje u suradnji s tamošnjom Ženskom inicijativom kroz čitavu godinu prikuplja različite plastične čepove za oboljele od leukemije i limfoma.

„Mogu reći da sam izuzetno ponosna na svoje HNS-ovke i HNS-ovce iz Drnja! Naime, Podružnica HNS-a u Drnju svake godine poziva sve mještane da se uključe u humanitarnu akciju ‘Plastičnim čepovima do skupih lijekova’ i moram reći da Drnjanci to vrlo rado prihvaćaju i uključuju se i ove godine prikupljena je puna vreća plastičnih čepova. Na taj način svi zajedno pokazujemo da smo osjetljivi na probleme koji nas okružuju, kao i da smo u svakom trenutku spremni pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija“, rekla je predsjednica Županijske organizacije HNS-a Koprivničko-križevačke županije Jasmina Pavlović.