Božica Makar, Mihaela Silović, Nenad Bučko
/ Županijske organizacije

HNS-ova saborska zastupnica Božica Makar u Tordincima otvorila svečanost 12. manifestacije ‘Listaj lipo stara…“

Saborska zastupnica HNS-a Božica Makar u Tordincima je otvorila svečanost 12. manifestacije tradicijske baštine ‘Listaj lipo stara’ u okviru koje je održana Šokačka kraljica, izbor najljepše djevojke u šokačkom narodnom ruhu s 14. natjecateljica iz cijele Slavonije i Baranje.

„S obzirom na to da i sama dolazim iz malog mjesta Ludbrega, znam koliko je entuzijazma i energije potrebno za pripremu ovakvog jednog događanja. Budite ponosni na vašu tradiciju i običaje koji nadaleko pronose ime Tordinaca i Vukovarsko-srijemske županije“, rekla je HNS-ova saborska zastupnica proglasivši manifestaciju otvorenom.

Ugostili su ju općinski načelnik Željko Matanović, HNS-ova donačelnica Mihaela Silović i županijski predsjednik Nenad Bučko.

Uz čestitku svim mještanima u povodu Dana općine, pohvalila je provedbu programa Vlade RH „Zaželi“ kojim se i u Tordincima zaposlilo desetak teže zapošljivih žena. Time je osigurana pomoć u kući starijim mještanima, pa je njegovom realizacijom ostvarena dvostruka korist.

Priredbi je prethodila svečana sjednica Općinskog vijeća i polaganje vijenca u ime HNS-a podno spomen-obilježja masovne grobnice u središtu sela u sjećanje na sve poginule i nestale u Domovinskom ratu.

Naša saborska zastupnica iskoristila je prigodu za druženje s članovima u Korođu pohvalivši rad i zalaganje HNS-ove zamjenice načelnika Mihaele Silović koja je, dobrom suradnjom s načelnikom,  rad usmjerila na projekte kojima se afirmiraju i zapošljavaju žene.

„Moj rad ima smisla kada je uz podršku stranačkih kolegica i kolega koji su dolaskom u općinu Tordince iskazali poštovanje prema našim mještanima i na tome sam im od srca zahvalna. HNS nastavlja dalje voditi brigu o svakom čovjeku i njegovim potrebama, pa bilo da je riječ o promjeni žarulje na uličnoj rasvjeti ili nečem složenijem, naši mještani znaju da na nas mogu računati u svakom trenutku“, poručila je HNS-ova zamjenica načelnika Mihaela Silović.