HNS Vukovar
/ Županijske organizacije

HNS ne odustaje od inicijative za izgradnjom kružnog toka na sajmištu. Sigurnost djece nam je na prvom mjestu.

Vukovar iz dana u dan poprima sve ljepšu sliku uređenijeg i pristupačnijeg grada za normalan život građana grada na Dunavu.  No, uvijek ima  repova koji se vuku, a nikako da se riješe, poglavito kada je riječ o projektima od krucijalne važnosti. U ovom slučaju riječ je o sigurnosti djece u prometu koja pohađaju osnovnu školu Antuna Bauera na Sajmištu. Veliku opasnost po djecu predstavljaju teretna vozila, ali i osobni automobili koji se kreću u blizini škole.

Na tu problematiku upozorili su i javnost upoznali na sjednici Županijske skupštine naši vijećnici Nenad Bučko i Duško Simić a interes za problem su pokazale kolege iz drugih političkih stranaka  u Vukovaru. Do danas problem je djelomično riješen, no kraj priče bit će dovršen kada se izvrši obećano, a to je izgradnja kružnog toka.

U HNS-a su spremni podržati zajedničku inicijativu i drugih političkih opcija u Vukovaru, te ići prema nadležnim institucijama pod čijom je ingerencijom cesta koja je „crna točka“ grada na Dunavu No, nažalost sa istim problemom i gužvom u prometu svakodnevno se susreću i stanovnici naselja Lužac.

Ne možemo tapkati u mjestu i čekati iz godine u godinu od izbora do izbora da se nešto što je važno konačno i riješi, jer sigurnost djece trebala bi nam biti na prvom mjestu“, ističe jedan od zabrinutih roditelja čije dijete pohađa školu Antuna Bauera, a ujedno i predsjednik vukovarskog HNS-a, Igor Tot.

Na koncu u HNS-u poručuju kako neće odustati sve dok se ne izgradi kružni tok, te sa zabrinutošću na cjelokupnu situaciju konstatirali i pitali odgovorne: Treba li se dogoditi da netko nastrada da bi se mjerodavni i oni koji odlučuju pokrenuli?