HNS KZŽ: Zadaća svih nas je da svakodnevno radimo na poboljšanju kvalitete života i dostojanstva osoba s autizmom i stvaramo društvo jednakih šansi | HNS
/ Županijske organizacije

HNS KZŽ: Zadaća svih nas je da svakodnevno radimo na poboljšanju kvalitete života i dostojanstva osoba s autizmom i stvaramo društvo jednakih šansi

Povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, Županijska organizacija HNS-a Krapinsko zagorske županije, donirala je didaktičke igračke i crtači pribor Centru za odgoj i obrazovanje u Krapinskim Toplicama.

Predsjednik županijske organizacije HNS-a Robert Šplajt, zajedno s potpredsjednicima Anđelkom Ferekom Jambrekom i Nenadom Sikiricom uručili su donaciju ravantelju centra Antunu Zupancu i tom prilikom poručili kako je važno ne samo povodom današnjeg dana, već svakodnevno, pozivati na razumijevanje, toleranciju i borbu protiv predrasuda.

„Zadaća svih nas je da svakodnevno radimo na poboljšanju kvalitete života i dostojanstva osoba s autizmom, da se borimo protiv predrasuda i da zajedno stvaramo društvo jednakih šansi.“- rekao je Robert Šplajt.

„Autizam nije riječ koje se treba bojati već su to osobe koje treba voljeti i važno je da im budemo podrška.“ – Poručio je pak potpredsjednik ŽO HNS-a i zamjenik župana za gospodarstvo, Anđelko Ferek Jambrek te naglasio kako su odgoj i obrazovanje u fokusu HNS-a čiji je prioritet svoj djeci osigurati kvalitetnije obrazovanje, bolje uvjete školovanja i perspektivniju budućnost.

Ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje, Antun Zupanc zahvalio je na donaciji i istaknuo kako će ona doprinjeti daljnjem kreativnom i kvalitetnom radu.