Stjepan Čuraj CV | HNS

Stjepan Čuraj je rođen u Osijeku 1980. godine. Završio je stručni studij na ekonomskom fakultetu te je i na pravnom fakultetu...

Stjepan Čuraj CV

Stjepan Čuraj je rođen u Osijeku 1980. godine. Završio je stručni studij na ekonomskom fakultetu te je i na pravnom fakultetu završio specijalistički stručni diplomski studij javne uprave. Također je, između ostalog, završio i program izobrazbe u području javne nabave za što je stekao i certifikat od strane ministarstva gospodarstva. Pored navedenoga, prošao je i mnoge edukacije u zemlji i inozemstvu iz različitih područja društvenog djelovanja.

U ranijoj fazi karijere radio je kao projektni asistent odnosno menadžer u nevladinom sektoru, te je sudjelovao i vodio projekte i kampanje gdje su bile neophodne visoke organizacijske sposobnosti. Aktivno sudjeluje u političkom životu u gradu Osijeku na raznim pozicijama poput u gradskom vijeću, kao i vijećnik i potpredsjednik skupštine osječko-baranjske županije. Iz ovog perioda treba istaknuti i da je bio, u dva izborna ciklusa, direktor kampanje Ivanu Vrkiću, izabranom gradonačelniku Osijeka.

U periodu 2008.-2014. je bio osnivač i suvlasnik agencije za savjetovanje i marketing, a u periodu od 2012.-2017. je obnašao vodeće funkcije u tvrtkama Športski objekti d.o.o. zaključno sa pozicijom direktora Društva.

U periodu 2017.-2020. je bio saborski zastupnik, a 2020. je imenovan za državnog tajnika u ministarstvu financija gdje je među ostalim zaduženjima prvenstveno orijentiran na poslove iz područja financijskog sustava, koncesija, javnog duga i potpora.

Ima napredno poznavanje i korištenje engleskog jezika (C1) te osnovno znanje njemačkog jezika (B1).

Program

POLITIČKI PROGRAM STRANKE (preuzmite PDF) Uvod Temeljna određenja Vrijednosti Obilježja političkog djelovanja stranke Ključne javne politike Zaključno 1. Uvod Krajem 2020....