/ Središnjica

Uslijed epidemije korona virusa odgođen Sabor HNS-a

Središnji odbor Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata donio je Odluku o odgodi 16. Sabora stranke. Uzevši u obzir da je u Republici Hrvatskoj proglašena epidemija korona virusa (SARS-CoV-2 i COVID-19 bolesti), a na svjetskoj razini pandemija i imajući u vidu odluke, upute i preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite Središnji odbor HNS-a odlučio je odgoditi održavanje Sabora HNS-a planiranog za 19. travnja. Novi datum održavanja Sabora HNS-a je 24. svibnja 2020. godine.

Na Saboru HNS-a bira se novo vodstvo stranke, a kandidacijski postupak sukladno članku 5. Odluke o sazivanju 16. Sabora HNS-a traje do četvrtka 16. travnja 2020. godine u 16 sati. Kandidacijski postupak za unutarstranačke izbore otvoren je i prema Statutu HNS-a predviđene su četiri mogućnosti kandidiranja: osiguravanjem potpore Središnjeg odbora HNS-a ili Predsjedništva HNS-a, ili dva regionalna saveza, ili šest županijskih organizacija, ili najmanje 10 posto delegata na Saboru.

U slučaju da i dalje budu na snazi restriktivne mjere koje priječe okupljanja većeg broja osoba te na taj način onemoguće održavanje 16. Sabora HNS-a, glasovanje za tijela stranke koja se biraju na Saboru održat će se elektroničkim putem.