/ Središnjica

Pismo predsjednika HNS-a Predraga Štromara: U nedjelju biramo budućnost, izađite na izbore!

Drage moje HNS-ovke, dragi HNS-ovci,

pred nama su parlamentarni izbori, a u nedjelju 5. srpnja biramo kakva će nama i našoj djeci biti budućnost. Naša je Hrvatska na prekretnici, suočavamo se s podjelama, ali i gospodarskom krizom kao posljedicom pandemije koronavirusa.

Naši građani ne biraju samo hoće li premijer biti Andrej Plenković ili Davor Bernardić, nego i one koji će s njima surađivati u Vladi. S jedne strane mračna desnica i populisti koji nas žele vratiti u srednji vijek ili HNS kao građansko-liberalni centar koji želi otvorenu i tolerantnu Hrvatsku koja ide naprijed.

O svima nama ovisi hoćemo li u sljedeće četiri godine imati utjecaj i raditi za budućnost ili ćemo sa strane gledati kako nas vraćaju u prošlost. Jednom u četiri godine moraju sve vas, vaše prijatelje i susjede pitati što želite. Stoga je bitno da svi izađete na izbore, ali i da objasnite svojim prijateljima koliko je važno birati Hrvatsku koja se voli radom.

Pred svima nama je prilika da još jednom pokažemo koliko možemo, znamo i vrijedimo. Nemojmo zaboraviti da je HNS uvijek bio drugačiji od svih ostalih, ono što nas povezuje je zajedništvo i dok drugi dijele, mi povezujemo, gradimo i stvaramo.

U zadnje tri godine Blaženka Divjak i ja u ministarstvima smo proveli reforme, i uveli digitalizaciju, dok su drugi spavali ili se borili protiv promjena.

Dok su se drugi svađali, međusobno si podmetali i bavili se ideologijama, mi smo radili, gradili i obrazovali.

Kad bi svi govorili da je nešto nemoguće, mi bi zasukali rukave i pokazali da je moguće. Idemo to napraviti i ovaj put!

Želim da moj HNS i dalje ima utjecaj u Vladi jer sam se uvjerio da je jedino tako moguće braniti interese građana, boriti se za bolje obrazovanje, pomoći mladima da imaju krov nad glavom, obnavljati škole i bolnice.

Jedina smo stranka koja zaista sluša svoje sugrađane i zato smo radili prema njihovim prijedlozima. Meni osobno je puno draže slušati nego govoriti, a motivaciju nalazim u vašoj podršci drage moje HNS-ovke i HNS-ovci.

I dok se svi oni bave prošlošću mi gledamo u budućnost. Uvijek smo bili ti koji su vukli prema naprijed i po tome smo jedinstveni.

Hvala Vam što je to tako! Hvala vam na vašoj energiji i vremenu koje dajete za HNS i idemo svi zajedno ove nedjelje pokazati da smo jedina politička opcija koja može ovu našu lijepu Hrvatsku učiniti još boljom, pristojnijom i ugodnijom za život svim našim sugrađanima.

Vaš Predrag