/ Središnjica

Uručene nagrade Krešimir Džeba najistaknutijim HNS-ovcima

81-godišnjoj HNS-ovki Olgi Zaradić nagradu su uručili predsjednica Središnjeg odbora HNS-a Ruža Kovačević Bilić, u društvu Miroslava Granića člana Predsjedništva HNS-a Split i Splitsko dalmatinske županijske organizacije te potpredsjednika splitske podružnice Tomislava Andrijolića.

Olga Zaradić rođena je  24.11.1939. godine, članica je podružnice Split od 1991.

Bila je članica Predsjedništva podružnice Split, tajnica  ŽO HNS-a SDŽ i potpredsjednica Gradskog kotara Spinut, kao i kandidatkinja na listi za Gradsko vijeće Grada Splita i Skupštinu SDŽ. Aktivna je u promicanju narodnjačkih ideja i veoma prepoznatljiva osoba u svojoj okolini.

„Teta Olga“ kako je od milja zovu splitski članovi zahvalila se na priznanju za svoj dugogodišnji aktivizam na koji možemo računati i dalje: „još sam tu i ne dam se, a vi mladi imate odgovornost nastaviti zastupati građanske politike u našem gradu i županiji gdje nije uvijek lako biti u sredini i ne zastupati polove na koje je naše društvo podijeljeno, već gledati naprijed“.

Danas je uručena i druga Nagrada Krešimir Džeba. Dodijeljena je nažalost posthumno gospodinu Marijanu Dautancu, dugogodišnjem predsjedniku Županijske organizacije HNS-a Bjelovarsko-bilogorske te načelniku općine Veliki Grđevac, koji nas je iznenada napustio prošle godine. Zamjenik predsjednika HNS-a, Stjepan Čuraj uručio je nagradu njegovom sinu, g. Romanu Dautancu.