Novo vodstvo Radni doručak Ivan Vrdoljak
/ Središnjica

Novo vodstvo HNS-a održalo radni doručak s novinarima

Zagreb, 18. prosinca 2017. – Novo vodstvo HNS-a započeo je svoj prvi radni dan radnim doručkom s novinarima, kao najvažniji komunikacijski kanal s javnošću, u Središnjici HNS-a. Novi predsjednik stranke Ivan Vrdoljak pozvao je još jednom sve političke stranke na suradnju, a HDZ-u poziv na koordinaciju o svim ključnim temama.

„Poslat ćemo poziv HDZ-u da se uskoro nađemo na političkoj koordinaciji kako bi raspravili sve političke aktualnosti i prioritete u 2018. godini, a nakon toga ćemo razgovarati i s ostalim političkim akterima s kojima možemo dogovoriti suradnju“.

„Politika suradnje svim političkim stranaka koja je poslana s jučerašnjeg Sabora HNS-a ima za cilj poboljšati život našim građanima. I zato nudim svim političkim strankama u Hrvatskoj suradnju na onim temama oko kojih se svi možemo složiti. Mladima treba osigurati posao ili krov nad glavom, bolje obrazovanje, kućanstvima brži i jeftiniji internet, ali i zaustaviti iseljavanje i to su teme oko kojih svi politički akteri trebaju surađivati. Ovo nije nogometna utakmica u kojoj treba pobijediti protivnika, jedini pobjednik može bit Hrvatska, nitko drugi“, naglasio je Ivan Vrdoljak.

Ključne politike

Ključne politike koje će obilježiti stranku u budućem periodu su Hrvatska  kao zemlja znanja, razvoj kreativne industrije Hrvatske, potpuna realizacija Industrijske strategije, izgradnja digitalne infrastrukture Hrvatske i čovjek kao centar politike HNS-a.

Izborom mladih i perspektivnih potpredsjednika HNS-a s već vidljivim rezultatima svoga rada, Marije Puh, koja je aktivna i ambiciozna saborska zastupnica HNS-a i Ivana Gulama, koji je vrlo odlučan i uspješan načelnik Općine Pirovac u drugom mandatu, HNS je pokazao koji će biti budući okvir politike HNS-a, ali i hrvatske politike, s novim i otvorenim idejama, s jasnim ciljevima i rezultatima.

„Moj zadatak političkog djelovanja bit će usmjeren na mlade budući da HNS ima oko 7200 mladih članova i moja želja je da ih sve upoznam te da razmijenimo ideje. Zajednički moramo stvarati budućnost, ne smijemo biti samo pasivni promatrači. Nastavit ću raditi istim intenzitetom, odlučno, uporno, jasno i glasno te pružiti priliku svim mladim ljudima, kao što je to meni pružio HNS“, poručila je Marija Puh.

„Želim da HNS u budućem periodu odlučnije brani poduzetništvo te da se odmah krene s potpunom primjenom Industrijske strategije. Hrvatskoj treba 3D tisak, biotehnologija, nanotehnologija i razvoj kreativnih industrija, kako bismo modernizirali naše društvo i gospodarstvo. To će biti teme kojima ću se baviti“, istaknuo je Ivan Gulam.

Ivan Vrdoljak najavio je povratak na društvene mreže, izborom za čelno mjesto u HNS-u aktivirao je svoju Facebook stranicu, a pokrenuo je web stranicu ivanvrdoljak.com na kojoj se nalaze rezultati njegova rada te vizija razvoja Hrvatske.