/ Središnjica

Krenuli su unutarstranački izbori u HNS-u: još odlučnije krećemo u gradnju boljeg i pravednijeg društva s jednim ciljem na umu – ni lijevo, ni desno, samo naprijed!

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati otpočela je s procesom unutarstranačkih izbora, kako su odlučila središnja tijela stranke – Predsjedništvo i Središnji odbor. Od novog vodstva očekuju se nove ideje, dodatna modernizacija i razvoj HNS kao najjače liberalne stranke u zemlji jer moramo ići samo jednim smjerom –  ni lijevo, ni desno, samo naprijed.

Prvi korak je održavanje skupština podružnica koje biraju delegate za Sabor i za županijsku skupštinu, a rok za to je prosinac ove godine. Drugi je korak održavanje županijskih skupština koje biraju članove predsjedništva županijskih organizacija, delegate za skupštine regionalnih saveza i članove Središnjeg odbora i rok za to je siječanj 2020. godine. Potom nas očekuju skupštine regionalnih saveza, sazivanje sjednice predsjedništva i Središnjeg odbora, koji kao najviše tijelo stranke saziva Izborni sabor HNS-a.

HNS će na proljeće iduće godine tako izabrati: novog predsjednika ili predsjednicu HNS-a, zamjenika ili zamjenicu predsjednika HNS-a, dva potpredsjednika/potpredsjednice HNS-a, pet članova/članica Nadzornog odbora, pet članova/članica i pet zamjenika/zamjenica Suda časti te pet članova/članica Odbora za Statut.

Svi ti procesi važni su za našu stranku jer time poručujemo da želimo naprijed, da želimo nove ideje spojiti s iskustvom, da želimo nastaviti s reformama, na državnoj, ali jednako važno i na lokalnoj razini. Svatko od vas dat će glas svome kandidatu, izabrat ćete najbolje među nama koji će nas predstavljati u svojim sredinama, na izborima, bilo lokalnim, bilo parlamentarnim. Upravo ti ljudi bit će vaš glas, realizirat će vaše ideje, jer snaga Hrvatske narodne stranke uvijek su bili i bit će ljudi.