Ivan Vrdoljak
/ Središnjica

Ivan Vrdoljak: „Birači nam neće oprostiti izostanak rezultata. Vlada se mora probuditi i ubrzati reforme“

Predsjednik Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata Ivan Vrdoljak na konferenciji za novinare u Tuhelju, sa stranačkog team buildinga poručio je da su glavni razlozi okupljanja stranačkog vodstva izvješće Europske komisije, koje je HNS shvatio vrlo ozbiljno te usvajanje stranačkih aktivnosti u nadolazećem razdoblju.

„Prijepodne smo proveli analizirajući izvješće i shvatili to kao konstruktivnu kritiku. U njoj vidimo i dosta pozitivnih makroekonomskih pokazatelja, vidimo čak i pozitivan osvrt na dio resora za koje je HNS odgovoran. Međutim, ono što je činjenica jest da se svi zajedno trebamo probuditi i ubrzati reformske procese. Naši članovi, birači i simpatizeri – razumiju našu odluku da se spriječi odlazak na treće izbore, ali nikada nam neće oprostiti izostanak rezultata ove Vlade. I zato će naš fokus biti poboljšanje rezultata u našim resorima, ali i aktivno i proaktivno ubrzanje reformskih procesa u ostalim resorima“, rekao je Vrdoljak.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak najavio je i tri stranačke aktivnosti koje su zaključak subotnjeg okupljanja u Tuhelju.

Prva je da idemo u 21 županiju u organiziranje okruglih stolova, gdje ćemo uključiti niz nestranačkih stručnjaka i gospodarstvenika, od kojih očekujem da nas educiraju, da nas upoznaju i upozore na svoje probleme i da predlože mjere koje bi mogli inicirati u Vladi RH. I sam sam radio u realnom sektoru i znam koliko je bitno imati sugovornika iz političkog sustava. Druga aktivnost je aktivno osnivanje stručnih interesnih odbora, gdje će biti aktivirani svi stručni resursi HNS-a, a oni će uključivati važne teme  iz područja ljudskih prava, gospodarstva, poreznih politika, kreativnih industrija, digitalnog društva i niza drugih. I naša treća dogovorena aktivnost jest pokretanje inicijative takozvanog „best practice sharinga“,  kako bismo potaknuli javnu raspravu i iskoristili sve potencijale koje imamo u Hrvatskoj. Tako ćemo inicirati akciju da najbolji ministri, župani, gradonačelnici i načelnici općina krenu dijeliti svoja pozitivna iskustva i rezultate sa drugim dijelovima Hrvatske. Cilj je omogućiti ljudima znanje, iskustvo i projektni pristup u svim onim temama, koji se možda u pojedinim dijelovima Hrvatske ne primjenjuju, ali su se već primjenili u onim gradovima, županijama i općinama kojima je na čelu Hrvatska narodna stranka“, rekao je Vrdoljak.