Marija Puh
/ Središnjica

Na 15. Saboru HNS-a Marija Puh izabrana za potpredsjednicu: “Moja glavna zadaća bit će stvaranje prilika za mlade ljude”

Krapina, 17. prosinca 2017. – U Zagrebu je danas održan 15. Sabor HNS-a na kojem je izabrano novo vodstvo. Većinom glasova gotovo 900 delegata iz cijele Hrvatske za predsjednika je izabralo Ivana Vrdoljaka, zamjenika Predraga Štromara, potpredsjednike Mariju Puh i Ivana Gulama, a imenovani su i ostali članovi stranačkih tijela.

Obrazovanje i budućnost mladih ljudi bit će u fokusu novoizabrane potpredsjednice i saborske zastupnice Marije Puh. „Moja glavna zadaća bit će stvaranje prilika za mlade ljude, kojima želim da vjeruju da politika nije nešto loše, da političke stranke nisu mjesto korupcije nego mjesto razmjene dobrih ideja, mjesto na kojem je moguće nešto promijeniti. Želim zajedno sa svojom generacijom sudjelovati u izgradnji naše bolje države, da budemo aktivni sudionici, a ne pasivni promatrači koji jedini izlaz vide u odlasku iz zemlje. HNS je stranka koja će se boriti za njih. Bili smo odlučni i rezultati su vidljivi već nakon šest mjeseci“ – istaknula je u svom govoru Marija Puh.

U svom završnom obraćanju novoizabrani predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak zahvalio je mnogobrojnom članstvu na povjerenju te iznio konkretnu listu top pet projekata; Hrvatska zemlja znanja, razvoj kreativne industrije Hrvatske, potpuna realizacija Industrijske strategije Hrvatske i čovjek centar politike HNS-a.

„Želim da HNS nastavi promjene, da postavljamo nove obrasce i standarde u politici, a građani nas već prepoznaju kao nositelja nove politike i politike konkretnih rezultata. Sve što smo napravili u ovih šest mjeseci potvrđuje da smo odlučno radili na korist svoje zemlje i na to smo silno ponosni“, poručio je Ivan Vrdoljak i na kraju poslao poruku svim političkim strankama u Hrvatskoj, za posao i obrazovanje a protiv iseljavanja.

„Sa Sabora HNS-a kandidiram politiku suradnje, da mi u HNS-u zajedno sa svima počnemo raditi ono oko čega se svi slažemo, da budemo zajedno protiv iseljavanja mladih, za posao mladima i nezaposlenima, obrazovanje, digitalizaciju, krov nad glavom i zdravstvo. Iskreno vjerujem da možemo uspjeti, da možemo od Hrvatske napraviti pristojnu i uspješnu zemlju zadovoljnih ljudi. Da u to ne vjerujem ne bih se ni kandidirao za predsjednika HNS-a“, zaključno je poručio Vrdoljak.