Zadarski gradski vijećnik Kristijan Kovačević stao u obranu zadarskih obrtnika
HNS
/ Županijske organizacije

Zadarski gradski vijećnik Kristijan Kovačević stao u obranu zadarskih obrtnika

Kristijan Kovačević, vijećnik zadarskog gradskog vijeća i poznato HNS-ovo lice grada Zadra, stao je na stranu obrtnika koji su u zimskim mjesecima primorani zatvoriti poslovne prostore na Poluotoku, jer nemaju posla, niti mogu Gradu plaćati obveze. Kovačićeve reakcije isprovocirale su vlasti grada Zadra, koje su, poslavši obrtnicima dopis, najavile sankcije zbog zatvaranja poslovnih prostora.

“U dopisu im se praktično prijeti sankcijama, ako ne otvore svoje poslovne prostore. Bez obzira na to što ljeti odrade dobar posao, kako možemo očekivati rad od njih i u zimi? Za koga će raditi? Teško je očekivati od njih da si stvaraju takav trošak”, upozorio je Kovačević.

Kovačević je postavio pitanje vlastima Grada Zadra o sankcijama koje planiraju uvesti zadarskim obrtnicima, ali odgovore nikad nije dobio. Rečeno mu je samo da je već sve regulirano ugovorima pa ih je Kovačević tražio na uvid.

“U njima stoji da Grad ima pravo raskinuti ugovore, ukoliko se poslovni prostori ne otvore u roku od 30 dana, što je po meni pritisak na obrtnike i poduzetnike. Oni se stalno nalaze pod pritiskom, jer nisu u mogućnosti dobiti popuste kakve su nekad imali, kada redovito ispunjavaju svoje obveze prema Gradu. Nekada su imali olakšice od 15%, a sad im je sve to ukinuto”, potvrdio je HNS-ov zadarski vijećnik.

Kovačević je održao sastanke sa zadarskim obrtnicima, razgovarao s njima o svim problemima, pozvavši ih i na buduću suradnju.

“Obavili smo sastanke s obrtnicima i razgovarali o svemu što ih muči. Najvažnije je da se stvari pomaknu s mrtve točke te očekujemo da nam se što više obrtnika javi kako bismo na sjednicama Gradskog vijeća lakše zastupali njihove interese. O svim njihovim problemima ćemo se rado založiti na Vijeću, jer je riječ o ljudima koji zapošljavaju radnike i treba im na svaki način pomoći. Naša će stranka i dalje zastupati njihov glas”, obećao je Kovačević.

Želite li pratiti najnovije objave? Prijavite se na našu listu.

Osobne podatke obrađujemo u skladu sa zakonom i našom politikom privatnosti