Prikupljene donacije Ženske inicijative HNS-a Novska

Ženska inicijativa HNS-a Novska u humanitarnoj akciji “Darujmo srcem”

Ženska inicijativa HNS Novska pokrenula je humanitarnu akciju “Darujmo srcem” za odjel pedijatrije Opće bolnice dr. Ivo Pedišić Sisak. Akcija je trajala od 15. siječnja do 15. veljače. Svakog ponedjeljka i petka, od 17 do 19 sati u mjesec dana prikupljane su donacije u Domu hrvatskih branitelja u Novskoj.

Nakon što su donacije prikupljene, članice Ženske inicijative HNS-a Novska uputile su se 27.veljače na sisačku pedijatriju gdje su ih dočekale glavna sestra bolnice Danijela Škvorc i glavna sestra pedijatrijskog odjela Ivana Savinc, koje su im zahvalile na donaciji. Ovakve su akcije hvalevrijedne, jer se u bolnici sve češće susreću s neimaštinom pacijenata koji dolaze na njihove odjele. Donirane  su stvari poput posteljina, pamučnog rublja, ručnika, pidžama, igračaka, slikovnica te ostalih higijenskih potrepština za pedijatrijski odjel sisačke bolnice, sve kako bi se olakšao boravak djece na liječenju.

Članice Ženske inicijative HNS Novska se zahvaljuju svima koji su im pomogli u ovoj akciji, posebne zahvale upućuju Osnovnoj i Srednjoj školi Novska. Naše su Novljanke još jednom primjerom pokazale kako se svim srcem i zajedničkim snagama provode humanitarne akcije.