Ženska inicijativa HNS-a Novska u podjeli narcisa
/ Ženska inicijativa

Ženska inicijativa HNS-a Novska dijelila narcise: “Redoviti pregledi su važni u prevenciji raka dojke”

Ženska inicijativa HNS Novska obilježila je Dan narcisa u subotu 24.03. na novljanskome gradskom trgu. Sa željom da podignu svijest i potaknu žene na važnost redovitih pregleda, članice Ženske inicijative Novska su tom prigodom građanima dijelile narcise, razglednice, knjige s istinitim pričama oboljelih žena te letke o samopregledu dojke.

Dan narcisa je samo jedan dan u godini kada se naglašeno govori o raku dojke, no važno je svakodnevno raditi na edukaciji žena i osvješćivati ih o važnosti redovitih pregleda. Rak nažalost nije nešto što možemo spriječiti, ali možemo ga na vrijeme otkriti i tada je on u velikom broju slučajeva izlječiv.

Iz Ženske inicijative HNS Novska zahvalili su se sugrađanima koji su prepoznali bit ove akcije i pridonijeli svojim dobrovoljnim prilozima.

Zahvaljujemo se svima koji su podržali i prepoznali biti ove akcije, koja je danas širom naše domovine ‘zažutjela’ mnoge gradske trgove i unijela radost proljeća u njih. Sva prikupljena sredstva ćemo donirati Udruzi žena liječenih od raka dojke Sisak u znak podrške i divljenja njihovoj snazi i hrabrosti. Naša poruka za ovaj dan glasi: ‘Drage žene, nađite trenutak vremena za sebe i svoje zdravlje, jer taj trenutak nekoj od nas promijenit će mnogo sljedećih trenutaka“, poručuju iz Ženske inicijative HNS-a Novska.

Želite li pratiti najnovije objave? Prijavite se na našu listu.

Osobne podatke obrađujemo u skladu sa zakonom i našom politikom privatnosti