U subotu, 9. prosinca 2017. godine, u Hotelu Antunović u Zagrebu, održana je Izborna skupština Mladih HNS-a, gdje je izabrano novo vodstvo Mladih HNS-a za sljedeće dvogodišnje mandatno razdoblje na čelu s Ivanom Bednjanićem Bunićem. Uz delegate iz cijele Hrvatske, sjednici su prisustvovali v.d. predsjednika HNS-a, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar te ministrica znanosti i obrazovanja iz kvote HNS-a Blaženka Divjak.

„Mladi HNS-a uvijek su svojim aktivnostima bili usmjereni na obrazovanje i zapošljavanje mladih. Prije šest mjeseci HNS je preuzeo odgovornost da provede reformu obrazovanja o kojoj se desetljećima samo pričalo. Siguran sam da će Mladi HNS-a svojim znanjem, idejama, energijom te voljom i dalje promicati sve one vrijednosti i programe namijenjene boljem i kvalitetnijem životu u kojem svi imaju jednake šanse kao i njihovi vršnjaci u razvijenijim zemljama“, poručio je na Skupštini Mladih HNS-a Predrag Štromar.

Hrvatska bez mladih i proaktivnih u politici nema šanse zaustaviti opasan i destruktivan populizam, nadam se da ćete se puno više uključiti u kreiranje politika jer se radi o vama i vašoj budućnosti“, istaknula je Blaženka Divjak i izvijestila prisutne o svoja četiri cilja. „Glavni stupovi rada tima Ministarstva znanosti i obrazovanja su kurikularna reforma, reforma strukovnog obrazovanja, relevantno visoko obrazovanje te izvrsnost u znanosti“, zaključila je Divjak.

Za novog predsjednika Mladih HNS-a izabran je Ivan Bednjanić Bunić, dosadašnji tajnik, aktivan na svim razinama u HNS-u, od lokalne, gdje je vijećnik Općinskog vijeća Općine Cestica, pa sve do nacionalne razine.

U svom prvom obraćanju Skupštini novi predsjednik Mladih HNS-a Ivan Bednjanić Bunić naglasio je kako Mladi HNS-a predstavljaju značajan faktor na političkoj sceni, ali i korektiv u politici. Istaknuo je kako je prošlo vrijeme ispraznih političkih fraza i parola, te da je došlo vrijeme novih politika temeljenih na konkretnom poslu, a ne ideologijama, za što su se Mladi HNS-a uvijek i zalagali.

„U narednom mandatu ćemo nastaviti kreirati i poticati inicijative, koje su prvenstveno vezane uz reformu obrazovanja, ali i povećanje standarda mladih ljudi“, najavio je Bednjanić Bunić.

Za zamjenika predsjednika Mladih HNS-a izabran je Marin Babić, vijećnik Gradskog vijeća Grada Osijeka i potpredsjendnik Gradske organizacije HNS-a. Kao potpredsjednici, izabrani su Alen Grabar i Vedrana Šunjić, dok je novi tajnik Mirko Herenčić. Kako su Mladi HNS-a aktivni i na međunarodnoj sceni, birali su i međunarodnog tajnika, Domagoja Belaka, koji je i dosad obavljao tu funkciju. Izabrani članovi Predsjedništva su Nino Hren, Stjepan Sirovec, Toni Kekez, Martina Šega i Sandra Halepović. Sukladno aktima stranke Mladi HNS-a imaju svoje predstavnike u Središnjem odboru stranke, a za koje su izabrani Nikola Sedlar i Goran Neralić.