Program studija
/ Politička akademija

Otvaranje natječaja za upis na studij MEC-a i Političke akademije HNS-a

Međunarodni edukacijski centar i Politička akademija HNS-a pozivaju zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za interdisciplinarni studij „Upravljanje u institucijama države“ koji će se održavati u prostorijama Akademije u Tomićevoj 2/II, Zagreb.

Predavanja će se održavati jednom tjedno, četvrtkom, u terminu od 19 sati do 22.15 sati počevši od četvrtka, 22. ožujka 2018. U prilogu možete pronaći cjelokupni program koji završava u studenom 2018. godine.

Program je namijenjen političkim praktičarima, javnim službenicima i drugim zainteresiranim osobama koji žele zauzeti čelne pozicije u procesu stvaranja javnih politika. Krajnji cilj programa jest edukacija jedne skupine političkih profesionalaca i budućih visokopozicioniranih javnih službenika koja će im omogućiti uspješno sudjelovanje u stvaranju javnih politika, a posebno u širem kontekstu Europske unije. Program će povezati predavanja o političkom sustavu i javnim politikama te praktične vježbe iz akademskog pisanja i pisanja analiza javnih politika.

Prijaviti se mogu sve osobe zainteresirane za dodatno obrazovanje i motivirane za stjecanje novih vještina koje će im omogućiti da se uspješno angažiraju u politici i stvaranju javnih politika. Na temelju pristiglih prijava, selekcijski odbor Akademije odabrati će 20 polaznika 3. generacije studija Akademije. Prije upisa na studij, odabrani polaznici su obavezni uplatiti troškove upisa u iznosu od 250 KN na žiro račun MEC-a (iznos pokriva troškove izrade diplome i promocije).

Upisom na studij, polaznici se obvezuju pohađati cijeli studijski program, prisustvovati nastavi i ispunjavati nastavne obaveze (podnesci i završni rad). Za sudjelovanje u programu potrebno je poslati kratko motivacijsko pismo i životopis na mail adresu: goran.neralic@akademija.hns.hr, a nepotpune prijave neće se razmatrati.

Krajnji rok za prijave je ponedjeljak, 5. ožujka 2018.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti predsjedniku Međunarodnog edukacijskog centra  Goranu Neraliću na mail adresu: goran.neralic@akademija.hns.hr.

Program studija 2018