Milorad Batinić

Ivanec – grad koji potiče znanje

Ulaganje u znanje najbolja je investicija, a to dokazuje gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, koji je donio odluku po kojoj će Grad Ivanec u akademskoj godini 2019./2020. studentima dodijeliti 10 stipendija više, imovinski cenzus se s 2500 povećava na 3000 kuna, povećava se iznos stipendija, a nastavlja se i sa stipendiranjem deficitarnih zanimanja.

Do sada se dodjeljivalo 30, a u novoj akademskoj godini dodijelit će se 40 stipendija i to temeljem socijalnog statusa i drugih socijalnih prilika u obitelji kandidata te na temelju uspjeha u školovanju, odnosno studiju. Osim toga, studentima koji ostvaruju stipendiju temeljem ovih kriterija, iznosi stipendija se s dosadašnjih 500 povećavaju na 600 kuna mjesečno.

Nadalje, Grad Ivanec nastavlja stipendirati i studente temeljem kriterija deficitarnosti zanimanja, do sada je stipendirano osam studenata u iznosu od 800 kuna mjesečno, a u ovoj akademskoj godini dodijelit će se još dvije stipendije i to za magistre strojarstva, koji su na području grada Ivanca deficitarno zanimanje.

Tako će Grad Ivanec, kojeg vodi naš Milorad Batinić u akademskoj godini 2019./2020. stipendirati ukupno 50 studenata, 10 više nego dosad. Gradonačelnik je i svojim zaključkom cenzus povećao na 3.000 kuna, a time je omogućeno većem broju studenata da konkuriraju za dodjelu gradske stipendije.