Blaženka Divjak, Zvonko Šamec
/ Županijske organizacije

90 godina OŠ Trnovec

OŠ Trnovec prošlog je tjedna obilježila 90 godina postojanja, a svečanost je uveličala i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Školu danas pohađa 319 učenika, što posebno veseli HNS-ovog načelnika Općine Trnovec Bartolovečki – Zvonka Šamca. Naime, načelnik je iznimno ponosan na školu koja je kroz 90 godina obrazovala mnoge generacije koje su doprinijele razvoju svog kraja.

„Ponosan sam na školu s izvanrednom ravnateljicom, divnim učiteljima i tehničkim osobljem i najvažnije – prekrasnom djecom. Možemo imati mnoge stvari, asfaltirane ulice, nebodere, ali ako ne budemo imali djecu i dobru školu, nećemo imati budućnosti. Sve počinje od škole“, rekao je Šamec.

Zanimljivost je da je prije 18 godina OŠ Trnovec bila prva škola u Varaždinskoj županiji i jedna od rijetkih u Hrvatskoj s nastavom informatike od prvog razreda te prva škola u županiji s produženim boravkom i e-dnevnikom u svim razredima. To nije sve u čemu je ova škola bila među prvima u Hrvatskoj, naime OŠ Trnovec jedna je od 74 škole u Hrvatskoj koje su prošle godine ušle u program „Škola za život“.