Milorad Batinić
/ Središnjica, Središnjica

HNS: Svi MOST-ovi uspjesi i reforme izgledaju poput praznog papira

MOST i reforme dijametralno su suprotni pojmovi i kada takva pogubljena organizacija proziva najuspješniju ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak, onda znamo da smo na pravom putu i da radimo dobar posao.

„Svi MOST-ovi uspjesi i reforme izgledaju poput praznog papira. Njihov napad na ministricu Blaženku Divjak najtužniji je oblik populizma i HNS neće dopustiti takve neutemeljene napade. Pozivamo ih da pročitaju dokument Dvije godine promjena, koji je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, koji jasno objašnjava koliko je toga učinjeno u kurikularnoj reformi, reformi strukovnog obrazovanja, poticanja izvrsnosti u znanosti…“, kaže Milorad Batinić, predsjednik Kluba zastupnika HNS-a u Hrvatskom saboru.

Prvi razlog za to je da kao politička organizacija raspolažu punim informacijama i ne obmanjuju javnost, a drugi da možda – iako čisto sumnjamo da to mogu – nešto nauče o tome kako se provode reforme, koje su svojedobno tako strastveno zazivali i potom u njihovom provođenju kroz dva očajna pokušaja vladanja dosta spektakularno propali.