/ Mladi HNS-a

Mladi HNS-a Varaždinske županije sudjelovali na Regionalnoj liberalnoj političkoj akademiji (RLPA)

U Sarajevu je, od 19. do 25. ožujka 2018., održan prvi modul Regionalne liberalne političke akademije (RLPA) za mlade liberale u organizaciji Fondacije Boris Divković iz BiH i Center Party International Foundation iz Švedske. Treća generacija RLPA-e okupila je mlade iz šest država regije – Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Kosova, koji su na prvom modulu raspravljali o ideologiji, liberalizmu na prostoru Zapadnog Balkana, političkoj kulturi i sustavu, problemima društva u zemljama učesnicama te načinima na koji ti problemi mogu biti riješeni.

Predstavnici HNS-a na ovoj trećoj generaciji RLPA-e, bili su Ana Kutnjak, predsjednica Mladih HNS-a Cestica i Dragan Babić, predsjednik Mladih HNS-a Tenja. Akademija obuhvaća tri modula – Sarajevo, Zagreb i Bruxelles u kojemu je između ostalog, organizirani posjet Europskom parlamentu.

“Nakon prvog završenog modula, dojmovi s Akademije su i više nego zadovoljavajući. Osim stečenog znanja i vještina, dobili smo mogućnost upoznavanja članica i članova liberalnih političkih stranaka iz regije. S njima dijelimo iste ili veoma bliske politike te ćemo kroz aktivizam i razmjenu iskustva težiti jačanju liberalne političke prakse u regiji”, rekla je Ana Kutnjak.

Cilj Akademije je osnaživanje mladih ljudi, pružanje znanja i vještina istima te pomoć u daljnjem političkom angažmanu u strankama iz kojih dolaze. Tokom modula, učesnici kroz interaktivna predavanja i radionice imaju priliku sami kreirati programe i aktivnosti koje su bitne za njihov daljnji politički angažman, a rezultat Akademije je implementacija projekata koje će polaznici iz pojedinih zemalja pripremiti do posljednjeg modula.

“Drago mi je što postoje ljudi i organizacije koje prepoznaju aktivne mlade ljude i pomažu im da kroz ovakve akademije steknu puno iskustva koja uvelike pomažu pri radu u bilo kojoj sferi društvenog djelovanja”rekao je Dragan Babić.

Kao predavač na okruglom stolu sudjelovao je i Mirko Herenčić, prošlogodišnji sudionik RLPA akademije te predsjednik Podružnice HNS-a Ludbreg.

Želite li pratiti najnovije objave? Prijavite se na našu listu.

Osobne podatke obrađujemo u skladu sa zakonom i našom politikom privatnosti