/ Županijske organizacije

HNS Osječko-baranjske županije na Dan žena podijelio ruže sugrađankama i poručili: “Glasujte za žene”

HNS Osječko baranjske županije i ove je godine darivanjem svojih sugrađanki tradicionalno obilježio Međunarodni dan žena. Članice i članovi dvije najveće Podružnice osječko- baranjskog HNS-a, Osijek i Đakovo, dijelili su cvijeće, prigodne čestitke i družili se sa svojim sugrađankama i sugrađanima u prijepodnevnim satima.

U Osijeku su sugrađanke darivali predsjednik Županijske organizacije HNS-a Osječko- baranjske županije Vinko Ručević, predsjednica Podružnice HNS Osijek i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš te predsjednica Ženske inicijative HNS Osijek Mirela Ilić. 

U svojoj je čestitci za Dan žena Vinko Ručević poručio kako se danas posebno podsjećamo na važnost i potrebu za potpunom ravnopravnošću i afirmacijom žena u svim aspektima društvenog života.

„Međunarodni dan žena je prigoda za iskazivanje podrške svim ženama. HNS Osječko-baranjske županije je obilježio Dan žena darujući cvijeće i čestitke „Glasujte za žene“, kojima pokušavamo promovirati svijest o potrebi aktivnog uključivanja žena u politiku svojih lokalnih, županijskih i regionalnih sredina. Na Dan žena članovi i članice 17 Podružnica osječko-baranjskog HNS-a se družilo sa svojim sugrađankama i sugrađanima promovirajući ravnopravnost“ , istaknuo je Vinko Ručević.

Čestitke za Dan žena uputila je osječka zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, koja je kao žena na istaknutoj političkoj poziciji, još jedan od dokaza da HNS promovira ravnopravnost spolova.

„HNS Osijek tradicionalno obilježava Međunarodni dan žena družeći se i darivajući svoje sugrađanke i sugrađane. Danas smo se okupili na osječkog glavnoj tržnici i poklonili našim sugrađankama ruže i prigodne čestitke, kako bi pokazali da cijenimo sve ono što rade iz dana u dan, u svim njihovim ulogama“, poručila je Žana Gamoš u svojoj čestitci.

Osim u Osijeku i Đakovu, Dan je žena obilježen i u sljedećim HNS-ovim podružnicama: Belišće, Valpovo, Bilje, Čepin, Draž, Drenj, Erdut, Feričanci, Jagodnjak, Koška, Magadenovac, Petlovac, Petrijevci, Podgorač i Popovac. Proslavljene su žene i njihova ostvarenja u svim mogućim područjima života, a ujedno se i naglasak stavio na daljnju borbu za jednakošću i uvažavanjem.