Izborna skupština Ženske inicijative HNS-a Cestica
/ Ženska inicijativa

Izborne skupštine Ženske inicijative HNS-a Vinica, Maruševec i Cestica

Ženske inicijative Podružnice HNS-a Vinica, Maruševec i Cestica održale su u četvrtak 08. veljače izborne skupštine. Na izbornoj skupštini Ženske inicijative Podružnice HNS-a Vinica za predsjednicu je izabrana Mirjana Tot.

“Hvala svima na iskazanom povjerenju, te se nadam da Vas neću iznevjeriti. Lijepo je da započinjemo jedno novo poglavlje u Podružnici HNS-a Vinica. Naš cilj je osnažiti žene te ih motivirati da djeluju u politici, te pridonose razvoju zajednice”, rekla je Tot.

Na izbornoj skupštini prisustvovao i predsjednik Podružnice HNS Vinica Nenad Vauda. Izborna skupština Ženske inicijativa održana je i u Podružnici HNS-a Maruševec, a na mjesto predsjednice izabrana je Dijana Benkus. Podršku novoizabranom vodstvu Ženske inicijative Maruševec dao je i predsjednik Podružnice HNS-a Maruševec te načelnik općine Maruševec Damir
Šprem.

“Ponosan sam na Vas žene i od srca Vam čestitam na ovim izborima. Podružnica HNS-a Maruševec u suradnji s Ženskom inicijativom HNS-a Maruševec doprinijet će razvoju i boljitku života u našoj općini”, rekao je Šprem

Izbornu skupštinu Ženske inicijative Cestica vodio je predsjednik Podružnice HNS-a Cestica te načelnik općine Cestica Mirko Korotaj. Za predsjednicu Ženske inicijative HNS-a Cestica izabrana je Tanja Veršić.

Cilj osnivanja Ženske inicijative jest osnaživanje uloga žena u politici. Svojim angažmanom, planom i programom nastojat ćemo aktivirati žensku populaciju i učiniti Cesticu mjestom poželjnim za život “, istaknula je Veršić.

Na Izbornim skupštinama Ženskih inicijativa u podružnicama HNS-a Vinica, Maruševec i Cestica prisustvovali su i predsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Alen Leverić, tajnik ŽO HNS-a Zlatan Mošmondor, voditelj Tima Sjever Ivica Rukelj, koordinatorica Ženske inicijative HNS-a Varaždinske županije Anita Rep, predsjednica Ženske inicijative Podružnice Trnovec Bartolovečki Ivana Kosec te predsjednica ženske inicijative Podružnice Varaždin Andreja Blazinarić. Predsjednik ŽO HNS Varaždinske županije nije krio oduševljenje dobrim organizacijama na terenu.

“Mnogi su nam prije par mjeseci prognozirali kraj, nestanak, čak su nam i svijeću palili, ali mi im ovim putem pokazujemo da ne samo da nas ima, već da smomi jači nego prije, što i pokazuju ovako dobro organizirane podružnice, ali i sve više članica koje nam se pridružuju u ostvarivanju naših programa i projekata“, rekao je Leverić.