Vlado Prskalo, Ivan Gulam
/ Županijske organizacije

Vlado Prskalo u posjetu Pirovcu HNS-ova načelnika Ivana Gulama: Počelo rješavanje problema izgradnje školske dvorane OŠ Pirovac

Pomoćnik ministrice Divjak, Vlado Prskalo posjetio je Pirovac i u društvu HNS-ovog načelnika i potpredsjednika stranke Ivana Gulama obišao tamošnju Osnovnu školu. Tema posjeta bio je razgovor o izgradnji prijeko potrebne školske dvorane te angažiranju školskog logopeda.

Ovdje u Pirovcu je 120 ili 130 učenika koji nemaju adekvatne uvjete za sportske aktivnosti. K tome, postoji i problem stručno razvojnih kadrova u školi, nedostaje im logoped. Na sastanku smo dogovorili da škola napravi motivacijsko pismo, temeljem kojeg će Ministarstvo tražiti sredstva, da škola konačno dobije dvoranu. To nije samo dvorana za odvijanje nastave tjelesnog odgoja, već je riječ o projektu s višestrukom društvenom ulogom, važnom za cijelo mjesto i ovaj kraj. Nama su bitni ti mladi ljudi i želimo, ne samo da im pomognemo u školovanju, već i da sutra kad završe školu ovdje u Pirovcu mogu i ostati, da budu mladi, zdravi i sposobni za život“, rekao je Prskalo nakon sastanka.

Pronalazak sredstava za izgradnju dvorane, smatra Prskalo, ne bi trebao biti problem, a postoji mogućnost da se sredstva pronađu i u europskim fondovima.

HNS-ov Ivan Gulam izrazio je zadovoljstvo posjetom pomoćnika ministrice Prskala i vjeruje da će se zajedničkim naporima Ministarstva i Općine riješiti problem nedostatka sportske dvorane i školskog logopeda.

Drago nam je da smo pronašli sugovornika i razumijevanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i vjerujem da je početak rješenja za ova dva važna pitanja. Sportska dvorana je problem koji datira još od kada je izgrađena škola i koji se do danas nije riješio. Mi smo ga željeli aktualizirati. Posjet pomoćnika ministrice nas je ohrabrio da s našim zahtjevima prema Ministarstvu ustrajemo kako bi se problem konačno riješio i kako bi naša djeca imala bolje uvjete za odrastanje“, rekao je Gulam.