Ivan Vrdoljak: „Odljev stanovništva riješit ćemo boljim obrazovanjem, većim plaćama, stanovima i kreditima za mlade"
Zvonko Spudić, Ivan Vrdoljak

Ivan Vrdoljak: „Odljev stanovništva riješit ćemo boljim obrazovanjem, većim plaćama, stanovima i kreditima za mlade”

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak nastavio je s obilascima županijskih organizacija te je danas u Karlovcu održao konferenciju za novinare, gdje je govorio o mjerama za ostanak mladih u Karlovačkoj županiji, ali i u Hrvatskoj. Među najvažnijima su, istaknuo je Vrdoljak, reforma obrazovanja,  povećanje plaća te rješavanje stambenog pitanja.

Naglasio je da je problem koji muči cijelu zemlju, odljev stanovništva i loša demografska slika, u Karlovačkoj županiji vrlo izražen te da je zadatak Vlade, čiji je HNS dio, da pod svaku cijenu ubrza one reformske procese koji će pomoći rješavanju tih problema.

I zato je danas moja poruka stanovnicima Karlovačke županije da su pred nama težak put i mnogo ozbiljnog posla, ali to je jedini ispravan put – put odgovornosti, a ne jeftinog populizma. Kako ćemo riješiti ključni problem u županiji? Smatram da su odgovor tri ključne stvari na kojima se već intenzivno radi kroz programe Vlade RH: bolje obrazovanje usklađeno s tržištem rada, povećanje plaća radnika i osiguravanje krova nad glavom za svakog, osobito za mladog čovjeka i mlade obitelji“, rekao je Vrdoljak

HNS aktivno radi na mjerama, što kroz resore obrazovanja i graditeljstva za koje je direktno zadužen, što kroz aktivne politike i suradnju s koalicijskim partnerima u ostalim resorima.

„Preko 2300 mladih obitelji došlo je do svoje prve nekretnine na taj način, više od 50 obitelji javilo se lani iz Karlovačke županije. Najesen kreće novi natječaj, stoga apeliram na stanovnike da se prijave i osiguraju si pomoć države u plaćanju kredita. I ta je mjera doprinijela demografskim pomacima – u tim obiteljima u zadnjih nekoliko mjeseci rođeno je više od 150 beba. Moja poruka danas je – Karlovačka županija treba jaki HNS, a Hrvatska treba jaku Karlovačku županiju“, poručio je Vrdoljak.

Predsjednik ŽO HNS-a Karlovačke županije Zvonko Spudić rekao je kako se HNS u Karlovačkoj županiji, kroz nove ljude i nove politike, želi pozicionirati kao građanski centar.

„Bit ćemo fokusirani na kreiranje politika koje će davati konkretna rješenja za goruće probleme u Karlovcu i Karlovačkoj županiji,  a to su loša demografska slika, nezaposlenost te raditi na ubrzanoj realizaciji projekta izgradnje sustava obrane od poplava za županiju i Grad Karlovac“, rekao je Spudić.