Valentin Dujmović

Valentin Dujmović, mag.oecol., 11.8.1981.

Valentin Dujmović se politikom aktivno počeo baviti još 2012. godine u Trpnju, gdje je i odrastao. Osnivač je HNS-a u Trpnju te dugogodišnji predsjednik podružnice, a u svojoj političkoj karijeri obnašao je dužnosti tajnika i potpredsjednika županijske organizacije HNS-a te tajnika Dalmatinskog regionalnog saveza. Od 2013. predsjednik je Dubrovačko-neretvanske županijske organizacije te član Središnjeg odbora stranke. U politici je Dujmović iznimno aktivan u svom Dubrovniku, gdje je na prošlim lokalnim izborima ušao u drugi krug bitke za mjesto gradonačelnika, a trenutno vodi ŽO HNS-a Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon rada u privatnom sektoru na području osiguranja, kao magistar struke znanosti o okolišu svoju struku je stavio u službu komunalnih poduzeća. Tako je od 2013. do 2015. bio na čelu Sanitata Dubrovnik, a od 2015. do 2017. na čelu Vodovoda Dubrovnik, funkciji s koje je pokrenuo nedavno završeni projekt pročistača otpadnih voda u Dubrovniku.

Od 2017. godine je u Upravi Hrvatskih voda gdje je inicirao i koordinirao više ključnih projekata. Među ostalima, tu su projekt desalinizacije poljoprivrednih tala “Donja Neretva”, kojim će se očuvati vrijedne poljoprivredne površine izgradnjom mobilne barijere za sprečavanje prodora morske vode u Neretvu, ali i izvršiti ispiranje zaslanjenog tla. Tu je i rješavanje opskrbe i odvodnje na području ekološki i ekonomski iznimno vrijednog Malostonskog zaljeva, koje će donijeti olakšanje školjkarima i svima kojima je stalo do zaštite okoliša. Inicirao je i dovođenje pitke vode na područja Dalmacije i krajnjeg juga Hrvatske koja do sada nisu bila pokrivena vodovodnom mrežom, a cilj mu je pokriti vodovodom i odvodnjom sva naseljena mjesta u jadranskom slivu Hrvatske.

Oženjen je i otac je dvoje djece, s obitelji najradije slobodno vrijeme provodi u prirodi. Hobi mu je zaštita okoliša o kojemu aktivno brine i kroz Udrugu za prirodu, zaštitu okoliša i održivi razvoj „Galeb“.

HNS će i dalje raditi, realizirati projekte i isporučivati rezultate koji će poboljšati živote građana. Jer Hrvatska se voli radom!“

.