Predrag Štromar

Predrag ŠTROMAR

– rođen 13. siječnja 1969. godine u Varaždinu

– diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu

– potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja

– jedan od ministara koji je povukao najviše sredstava iz fondova Europske unije

Predrag Štromar član je HNS-a od 1990. godine i od tada je vrlo aktivan u stranačkom životu. Bio je predsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije od 2004. godine, zatim predsjednik Središnjeg odbora, član Predsjedništva te zamjenik predsjednika stranke od 2016. godine.

Osim stranačkog života, Štromar je obnašao i dužnosničke funkcije, bio je  zamjenik župana Varaždinske županije od 2005. do 2008. te župan od 2009. do 2017. godine. Uz političku, Štromar je gradio i profesionalnu karijeru te je od 1993. radio u Prehrani d.d. iz Varaždina kao voditelj financija, zatim kao direktor financija, računovodstva i komercijale do 2002. godina, a nakon toga je bio  direktor u Ina – industrija nafte d.d. poslovni centar Varaždin.

Predrag Štromar je postao potpredsjednik Vlade R.H i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja 2017. godine. U mandatu ministra zakonima i mjerama uspio je osigurati dom za više od 21.000 obitelji, omogućio mladima kupovinu doma, energetsku obnovu škola, bolnica, stambenih zgrada, ali i obiteljskih kuća. Kao ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar  jedan je od najboljih po povlačenju sredstava iz fondova Europske unije.

‘Dok su se drugi svađali, mi smo radili, gradili, obrazovali, a tako ćemo nastaviti i dalje. S našim mandatima garancija smo građanima da će se i dalje obnavljati bolnice, vrtići, zgrade, da se stambena pitanja mladih ljudi rješavaju i da se nastavlja reforma obrazovanja. Nećemo se svađati, radit ćemo za dobrobit naših građana. Hrvatska se voli radom.“